WMW - Medimurje

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Obiteljska tvrtka iz Čakovca: 'Pobijedili smo 700 puta jače konkurente i dobili posao stoljeća!'

media softNa tržištu upravljanja odnosa s klijentima (CRM) okreću se milijarde. Media-Soft danas je na njemu treća najjača tvrtka za farmaciju

Čakovečka tvrtka Media-Soft na međunarodnom je natječaju izborila jedan od najvećih IT projekata koje je neka hrvatska informatička tvrtka dosad dobila. Gedeon Richter, vodeća farmaceutska kompanija u centralnoj i istočnoj Europi sa sjedištem u Budimpešti, od Media-Softa kupuje globalnu primjenu njihovih softverskih rješenja. Njihova platforma radit će na 20 tržišta Gedeon Richtera.ž

Media-Soft se proteklih godina nametnuo kao jedna od tri vodeće svjetske IT kompanije u segmentu softverskih rješenja za upravljanje odnosima s klijentima (CRM). Riječ je o alatima koje na terenu koriste prodajni predstavnici farmaceutskih kompanija, a koji im, primjerice, omogućavaju uvid u cijene, ponude, marketinške planove i slično.

Test prije potpisa

Njihova rješenja u 40 zemalja već koriste farmaceutski divovi AstraZeneca, Bayer, GlaxoSmithKline, Sandoz i Pfizer. Cijeli proces dobivanja posla s Gedeon Richterom započeo je natječajem sredinom 2013. U prvom se krugu natjecalo 15 kompanija iz cijelog svijeta, a u drugom krugu Media-Soft je ostao u konkurenciji s tvrtkama koje rade milijardu eura prihoda godišnje.

Početkom ove godine postavili su sustav u dvije zemlje i nakon što su ga uspješno implementirali, Gedeon Richter je potvrdio partnerstvo, a tek sada im je odobrio objavu.

- Bilo je teže dobiti odobrenje za objavu nego cijeli posao - šali se Dario Šafarić, direktor marketinga i prodaje i voditelj londonske podružnice Media-Softa. Tvrde da su konkurente pomeli zahvaljujući fleksibilnosti, cijeni i inovativnosti.

Personaliziran pristup

- Imamo personalizirani pristup klijentima i kad predlažemo rješenja, uvijek smo spremni uvažiti specifične procese, pa je naša ponuda i bila najinovativnija. Naši su sustavi dostupni na svim platformama, na 15-ak jezika, te rade i omogućavaju pristup svim podacima čak i kad nema internet konekcije, što je izuzetno važno jer prodajni predstavnici u bolnicama često nemaju interneta - pojašnjava Dario Šafarić.

- Tražili smo partnerstvo u CRM-u s timom koji nudi svestran sustav i stalan fokus na kupca tijekom cijelog poslovanja, a ne samo u procesu postavljanja - kaže Zsolt Safranka, direktor mreže prodajnih predstavnika u Gedeo Richteru koji je prošlu godinu zaključio konsolidiranom prodajom od 1,2 milijarde eura.

Vojska 15.000 akvizitera

Novih 2000 korisnika koje dobiva kroz partnerstvo s Richterom Media-Soft će pribrojiti vojsci od 15.000 prodajnih predstavnika farmaceutskih tvrtki koji već koriste njihova rješenja. Uprava Media-Softa ne želi otkriti vrijednost posla s Richterom, ali očekuju značajan rast. Broj zaposlenih sa 25 povećavaju na 35 do 40. Bez londonske podružnice, Media-Soft lani je imao prihode od 11 milijuna kuna, gotovo dvostruko veće nego prije pet godina. S neto dobiti od 4,34 milijuna kuna na 28. je mjestu po neto dobiti među svim IT tvrtkama u Hrvatskoj. Čakovečki Media-Soft osnovao je Damir Šafarić 1996. godine i tvrtka se u samo nekoliko godina prometnula u regionalnog lidera CRM sustava za farmaceutsku industriju. Šafarić je u to vrijeme kao IT-jevac prepoznao tu tržišnu nišu i počeo nuditi inovacije. Posljednih nekoliko godina postali su jedna od tri vodeće kompanije u svijetu za CRM/CLM rješenja za farmaceutsku industriju.

CRM tržište je doslovno eksplodiralo

Potražnja za rješenjima za upravljanje odnosa s kupcima ekslodirala je u posljednje tri godine. Kako se gotovo sav biznis seli na internet i u cloud, prodaja softvera kao usluge (SaaS), aplikacija koje omogućavaju tvrtkama da te tehnologije iskoriste za realni rast, povećava se šahovskom progresijom. Kroz ulaganja i akvizicije najveće tvrtke od Amazona do Alibabe bore se za jači CRM. Lani je bila godina konsolidacije. Najveći igrači su Salesforce.com, Microsoft, NetSuite i SAP, u velikom je naletu Oracle.

Čakovečka tvrtka Media-Soft uspjela se nametnuti na svjetskom tržištu . Njihov Pharma CRM sustav, Sales Vision Pharma CRM, zaštićen je međunarodnim trademarkom. Premda njihove alate za automatizaciju marketinških i prodajnih aktivnosti upotrebljavaju i velike kompanije iz kozmetičke industrije kao što su Beiersdorf i L’Oreal, najveći su klijenti upravo iz farmaceutske industrije. Imaju direktne prodajne predstavnike u SAD-u, Meksiku, Rusiji i Poljskoj.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
346543