WMW - Medimurje

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Ravnatelj škole sebi i kolegama za nepostojeći rad isplatio čak 243.181 kunu

ravnatelj skandalDvadesetak škola u proteklih je godinu dana u državni proračun moralo vratiti ukupno 654.222 kune nenajmjenski potrošenih sredstava.

Ukupno je, doznaje Jutarnji list, riječ o 24 škole koje su svojim zaposlenicima isplatile prevelike iznose za plaće, i to najčešće kroz razne dodatke na plaću poput onih za prekovremeni rad, rad subotom ili blagdanima i slično. 

Isplaćivao stimulacije, prekovremene...

U otkrivenim nepravilnostima odskače slučaj Graditeljske škole u Čakovcu, koja je u proračun morala vratila najviše - 243.181 . 

Riječ je o epilogu slučaja bivšeg ravnatelja čakovačke škole Zorana Pazmana protiv kojega je 2011. pokrenut kazneni postupak. Ravnatelj je, tvrde u Ministarstvu, sebi i nekolicini  u školi obračunavao prekovremene sate, stimulacije i razne druge dodatke na plaću na koje ni on niti drugi nisu imali pravo. 

Povratom sredstava u proračun dijelom je okončan slučaj Zorana Pazmana kojega je prosvjetna inspekcija počela provjeravati na temelju prijava pristiglih još 2010. godine. 

Privatni vozač i službeni automobil

Pazman je, po navodima prosvjetne inspekcije, osim ravnateljske funkcije obavljao i nastavu, što mu je viša inspektorica naknadno zabranila jer nema normu. 

Sumnjalo se i da je ravnatelj koristio službeni automobil u privatne svrhe (vozač mu je navodno bio zaposlenik škole), a inspekcija je utvrdila da je od siječnja do studenoga Pazmanu izdan 71 putni nalog, za što mu je ukupno isplaćeno više od 20.000 . Osim za poslove ravnatelja i one u nastavi, primao je dodatke za rad vikendom i blagdanima. 

U jeku te afere u ožujku 2011. godine Zoran Pazman je medijima izjavio da je uvijek radio u interesu škole, a ne u vlastitom, kao što mu se podmeće. 

Priznao je da je bilo pogrešaka, no ujedno tvrdio da nikada ništa nije stavio u džep, a brojna službena putovanja pravdao je svojim brojnim funkcijama.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
346619